Over Marie-José

Marie-José Kleibrink-Koeleman, uit Nieuwveen, werkt graag met sprekende kleuren. Dat is terug te zien in haar schilderijen: frisse werken met een tikje figuratie. Zelfstandig gemaakt in haar eigen atelier of op les bij Atelier de Kromme Mijdrecht.

Rond 1990 is ze begonnen met tekenen en schilderen bij Atelier de Kromme Mijdrecht in Mijdrecht. Ze krijgt er les in blokken van tien, waarbij steeds wisselende docenten haar de verschillende onderdelen in de schilderkunst bijbrengen. Hier is haar de vrijheid van werken bijgebracht. Daarnaast heeft ze veel over technieken geleerd. De collectie van Marie-José is dan ook zeer gevarieerd qua techniek. Het verwerken van materialen (zoals cement, zand, papier en stof) in haar schilderijen is haar passie.

Sinds 2018 volgt Marie-José een opleiding aan kunstacademie Crejat in Alkmaar.

“HET IS GEWELDIG OM MIJN HOBBY MET ANDEREN TE DELEN EN TE MERKEN DAT MENSEN ER PLEZIER IN HEBBEN EN ONTSPANNING DOOR KRIJGEN.”

Marie-José staat open voor alle nieuwe technieken en onderwerpen. Ze werkt het liefst met acryl: “heerlijk directe kleuren en snel droog, daar kan ik me helemaal in vinden!”

Het is haar te doen om de mensen te prikkelen, nieuwsgierig te maken. “Ik hou ervan als mensen naar het werk kijken en zich afvragen welke materialen er gebruikt zijn en hoe het schilderij tot stand gekomen is”. Haar doeken ontstaan door zelfgemaakte foto’s te combineren, ideeën uit boeken te proberen, ‘uit het hoofd’ en door opdrachten die zij vrij vertaalt. Dat levert unieke werken op. Knotwilgen blijven haar boeien: “Prachtig hoe ze zich aanpassen aan het landschap”. Dit legt ze dan ook graag vast op camera en/of doek.

Op dit moment richt Marie-José zich op het geven van korte workshops. Hiermee wil ze haar enthousiasme graag aan andere mensen doorgeven.