Over Marie-José

Marie-José Kleibrink-Koeleman, uit Nieuwveen, werkt graag met sprekende kleuren. Dat is terug te zien in haar schilderijen: frisse werken met een tikje figuratie. Zelfstandig gemaakt in haar eigen atelier of op les bij Atelier de Kromme Mijdrecht.

Rond 1990 is ze begonnen met tekenen en schilderen bij Atelier de Kromme Mijdrecht in Mijdrecht. Ze krijgt er les in blokken van tien, waarbij steeds wisselende docenten haar de verschillende onderdelen in de schilderkunst bijbrengen. Hier is haar de vrijheid van werken bijgebracht. Daarnaast heeft ze veel over technieken geleerd. De collectie van Marie-José is dan ook zeer gevarieerd qua techniek. Het verwerken van materialen (zoals cement, zand, papier en stof) in haar schilderijen is haar passie.

Van 2018 tot 2021 heeft Marie-José een studie gevolgd aan de vrije kunstacademie Crejat in Alkmaar. In 2022 is zij begonnen met de opleiding creatieve therapie bij onderwijsinstelling Laudius.

“HET IS GEWELDIG OM MIJN HOBBY MET ANDEREN TE DELEN EN TE MERKEN DAT MENSEN ER PLEZIER IN HEBBEN EN ONTSPANNING DOOR KRIJGEN.”

De specialiteit van Marie-José is Mixed Media. In haar schilderijen en Art Journals verwerkt ze vele verschillende materialen en technieken zoals; gelliplate, alcoholinkt, stempels, acrylverf, dies, embossing, collages en zentangle. Marie-José laat zich inspireren door dingen die ze meemaakt en technieken die ze leuk vindt. Hierdoor worden de Art Journals unieke en persoonlijke kunstdagboeken.

Het is haar te doen om de mensen te prikkelen, nieuwsgierig te maken. “Ik hou ervan als mensen naar het werk kijken en zich afvragen welke materialen er gebruikt zijn en hoe het werk tot stand gekomen is”.

Marie-José organiseert -in samenwerking met jeugdorganisatie de Bendecreatieve activiteiten voor volwassenen en kinderen. Hiermee wil ze haar enthousiasme graag aan andere mensen doorgeven.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact op voor meer informatie of neem een kijkje bij het KunstLab van Atelier Marie-José en de Bende.